Страните от Общността трябва да предприемат мерки срещу възможни кибератаки

...
Страните от Общността трябва да предприемат мерки срещу възможни кибератаки
Коментари Харесай

Брюксел предупреди за кибератаки по време на изборите за европарламент

Страните от Общността би трябвало да подхващат ограничения против вероятни хакерски атаки в хода на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през май 2019 година Това съобщи комисарят по въпросите за сигурността Джулиан Кинг, представен от Deutsche Welle. Необходимо е да бъдат предотвратени дейности, които ще разрешат „ подриването на нашите демократични системи и потреблението им като оръжие против нас “, акцентира еврокомисарят, представен от Блиц.

Съгласно думите на Кинг, по-сериозна опасност от хакерските атаки е манипулативното държание по време на изборите, което е по-трудно за изобличаване. Става въпрос за дейности на хакери за „ нарушение на хода на изборната акция посредством подправена информация “ или „ потреблението на подправени вести, които може да повлияят на публичното мнение “. Еврокомисарят прикани интернет порталите и обществените мрежи към по-съдържателна битка с дезинформацията.

Според него би трябвало да бъдат открити строги правила, включващи налагането на ограничавания за разпространението на политически реклами, ориентирани към избрана публика. В Брюксел са на мнение, че създаването на интернет платформа с кодекс на държание е измежду неотложните задания. Превръщането на обществените медии в „ оръжия против демокрацията “ е неприемливо, безапелационен бе Кинг.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР