Страните от НАТО подкрепиха действията на Съединените щати по ликвидирането

...
Страните от НАТО подкрепиха действията на Съединените щати по ликвидирането
Коментари Харесай

НАТО подкрепи действията на САЩ по ликвидирането на Сулеймани

Страните от НАТО поддържаха дейностите на Съединените щати по ликвидирането на иранския военачалник Касем Сулеймани. Алиансът е подготвен да продължи работата си в Ирак, в случай че обстоятествата разрешават това.

В рамките на интервенцията против Ислямска страна там има и двама български офицери, които оказват помощ за образованието на иракските си сътрудници.

След убийството на иранския военачалник Касем Сулеймани на иракска територия министър председателят на Ирак изиска от американския дипломат двете страни да стартират работа по изтеглянето на задграничните военни от страната. Разговори по тематиката е имало и с немския канцлер Ангела Меркел.
След ликвидирането на Сулеймани: Съединени американски щати приканиха своите жители да изоставен Ирак Техеран дефинира убийството на генерала като акт на интернационален тероризъм
В същото време американският президент Доналд Тръмп заплаши Ирак с жестоки наказания, в случай че държавното управление изгони американските военни.

Съюзниците в Алианса приканиха за самоограничение и деескалиране на напрежението. Никой няма интерес от нов спор, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Ударът (по Солеймани) е решение на Съединени американски щати, а не на НАТО или на обединението за битка с " Ислямска страна " (ИД), разясни Столтенберг. Той добави, че всички съдружници са разтревожени от дестабилизиращата роля на Иран в района и от поддръжката на Техеран за терористични групи.
Доналд Тръмп заплаши Ирак със строги наказания Вчера иракският парламент гласоподава за прекратяването на наличието на непознати военни на своята територия
Междувременно стотици хиляди се стекоха в Техеран за поклонението пред останките на военачалник Сулеймани. Той ще бъде заровен на следващия ден в родния му град Керман. Външните министри от Евросъюза се събират на изключителна среща този петък за избавяне на нуклеарната договорка с Иран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР