Страните от Г-7 заявиха готовност за дипломатическо решение на конфликта

...
Страните от Г-7 заявиха готовност за дипломатическо решение на конфликта
Коментари Харесай

Г-7 подкрепи ударите на САЩ, Франция и Великобритания в Сирия

Страните от Г-7 обявиха подготвеност за дипломатическо решение на спора в Сирия. Това се споделя в взаимно изказване на водачите на седморката, което бе публикувано нощес от държавното управление на Канада, председателстваща групата през тази година.

Според водачите на Г-7 ракетният удар на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия е подхванат едвам откакто всички дипломатически благоприятни условия за съблюдаване на интернационалните правила за възбрана на химическите оръжия са били изчерпани.

„ Ние, водачите на Г-7 от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия, Съединени американски щати и Европейски Съюз, сме единни, че по най-решителен метод осъждаме потреблението на химическо оръжие на 7 април в сирийската Източна Гута. Ние поддържаме изцяло всички старания на Съединени американски щати, Англия и Франция за ограничение на опциите на режима (на Башар Асад) за потребление на химически оръжия в бъдеще “, се споделя в изказването на групата.

На този декор Русия продължава да твърди, че не е имало химическа офанзива в Дума. Русия ще докара на идната среща на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) тези, които са взели участие в подготовката на провокацията в Сирия, съобщи съветският представител в организацията Александър Шулгин, представен от ТАСС.

Ние предупредихме, че идващия път, когато изискат да разискват тематиката за Сирия, ще доведем в съда в Хага тези, които са взели участие в нагласените фотоси на „ Белите каски “. Които волно или несъзнателно са съучаствали в грандиозните провокации в Дума или в Хан Шейхун, съобщи Шулгин.

На сесията на изпълнителния съвет на ОЗХО той споделил, че съветските специалисти, проверяващи известията за химическа офанзива в Дума, са намерили участниците във видеото, показано като доказателство за офанзивата. Те сами посочили фрагментите с тяхно присъединяване. Двама имат здравно обучение и работят в незабавната помощ в град Дума, твърди Шулгин. Той назовава видеото провокация, а участниците в него – псевдохуманитарни организации, измежду които слага и „ Белите каски “.

Според руснака тази неправителствена организация „ заработва парите, получени от западни спонсори, преди всичко от Съединени американски щати и Англия, с цел да устройва разнообразни типове провокации “.

Множество филантропични организации оповестиха за химическата офанзива в град Дума на 7 април. „ Белите каски “, които са измежду тези организации, обявиха, че при ударите са употребявани бомби с хлор, че десетки са починалите и в лечебните заведения са настанени локални поданици с признаци на отравяне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР