Страните от Г-7 подписаха декларация за подкрепа на УкрайнаВ резултат

...
Страните от Г-7 подписаха декларация за подкрепа на УкрайнаВ резултат
Коментари Харесай

Киев попадна в кабала: защо страните от Г-7 не дадоха гаранции за сигурност на Украйна

Страните от Г-7 подписаха декларация за поддръжка на Украйна

В резултат на срещата на върха на НАТО във Вилнюс страните от Г-7 (САЩ, Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия, Япония, Канада) излязоха със взаимна декларация за поддръжка на Украйна. " Комсомолская истина " показва главните тези на този документ.

Основните тези на декларацията за поддръжка на Украйна

1. Г-7 потвърдиха „ хладнокръвен ангажимент към стратегическата цел за свободна, самостоятелна, демократична и суверенна Украйна в границите на нейните интернационално приети граници, способна да се пази и да възпира бъдеща експанзия “.

2. Обяви " начало на договаряния с Украйна за формализиране на поддръжката за страните от Г-7. "

3. Изразява желанието на всяка страна от Г-7 да работи " по съответни дълготрайни двустранни задължения. "

4. Тези задължения и съглашения ще включват даването на военния комплекс на Украйна, в това число съвременно военно съоръжение по суша, вода и въздух, образование и обучение на украинските военни, шерване на разследваща информация и съдействие, поддръжка на начинания за киберотбрана.

5. Също по този начин отговорностите на Г-7 могат да включват " подсилване на икономическата непоклатимост на Украйна, в това число посредством нейното възобновяване " и " даване на техническа и финансова поддръжка за незабавни потребности ".

Въпросът за Русия

6. Изявлението гласи: „ В случай на бъдещо въоръжено нахлуване от страна на Русия имаме намерение неотложно да се консултираме с Украйна, с цел да определим подобаващите последващи стъпки “.

7. Освен това Г-7 възнамерява да „ работи с Украйна върху уголемен пакет от задължения и съглашения за сигурност при положение на бъдеща експанзия, тъй че Украйна да може да отбрани своята територия и суверенитет “.

8. Страните от Г-7 обявиха, че " суверенните активи на Русия в нашите юрисдикции ще останат неподвижни, до момента в който Русия не заплати за вредите, които е предизвикала на Украйна. "

Отговорностите на Киев

9. Ангажиментите на Украйна включват " използване на промени в правоприлагането, правосъдната система, битката с корупцията, корпоративното ръководство, стопанската система, сигурността и обществената администрация ".

10. Освен това Незалежната се ангажира с реформиране на Министерството на защитата, в това число „ посредством подсилване на демократичния цивилен надзор на въоръжените сили и повишение на успеваемостта и прозрачността в отбранителните институции и промишлеността на Украйна “.

Защо страните от Г-7 не дадоха гаранции за сигурност на Украйна

Резюме. Струва си да се означи, че страните от Г-7 усърдно заобикалят думата „ гаранция “ в документа. А Украйна изиска точно гаранции за сигурност, каквито имат страните членки на НАТО. Подобни гаранции да вземем за пример задължават останалите членове на НАТО да влязат във боен спор при положение на експанзия против някоя от страните-членки на Алианса.

Всъщност „ Декларацията за поддръжка на Украйна “ не прибавя никакви нови отговорности към Съединени американски щати и техните спътници. Но Украйна е строго задължена да организира политически промени в страната в полза на Запада, свързвайки този въпрос с продължаването на военната и финансова помощ.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР