Страните от Г-7 и Европейския съюз ще забранят доставките на

...
Страните от Г-7 и Европейския съюз ще забранят доставките на
Коментари Харесай

Г-7 и ЕС ще забранят възможността за възобновяване някога на доставки на руски природен газ

Страните от Г-7 и Европейския съюз ще забранят доставките на съветски тръбопроводен газ по направления, по които Москва преди този момент е понижила износа, заяви в неделя Financial Times, представен от The Moscow Times.. Тази възбрана ще бъде част от 11-ия пакет наказания против Руската федерация.
 
Журналисти от изданието са съумели да се срещнат с проекторешението, което водачите на Г-7 би трябвало да вземат на срещата на върха в Хирошима идната седмица.
 
Според проектоизявлението, страните от Г-7 ще продължат да понижава потреблението на съветски енергийни източници, " в това число попречване на повторното отваряне на направления, затворени преди този момент ", което ще предотврати възобновяването на износа на съветски природен газ по тръбопроводи до страни като Полша и Германия, където Москва прекъсна доставките предходната година, предизвиквайки енергийна рецесия, написа вестникът.
 
Един от чиновниците е декларирал пред вестника, че глобите са нужни, с цел да се подсигурява, че " сътрудниците няма да трансформират мнението си в хипотетично бъдеще ".
 
Транспортирането по главния маршрут за доставки на съветски газ за Европа - газопровода " Северен поток " - беше изцяло спряно на 2 септември 2022 година.
 
Транзитът на съветски газ през Полша за Германия през газопровода " Ямал-Европа ", през който минаваше до 15% от износа на " Газпром " за Европа и Турция, беше спрян след ответните наказания на Русия против полския притежател на газопровода.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР