Страните от Европейския съюз подготвят нови санкции за повишаване на

...
Страните от Европейския съюз подготвят нови санкции за повишаване на
Коментари Харесай

ЕС подготвя нови санкции срещу руската икономика

Страните от Европейския съюз приготвят нови наказания за повишение на натиска върху съветската стопанска система, оповестяват интернационалните организации. Европейските дейности ще бъдат ориентирани към съветски банки, към повече олигарси и към потреблението на криптовалута, настояват дипломати и публични лица от Брюксел.

Очаква се Европейската комисия да показа нов план за наказания идната седмица. Предложението ще би трябвало да бъде утвърдено от всички 27 страни членки на съюза.
 Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не
Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не

Отговорът е композиция от политически, стопански и геостратегически съображения

Сред ограниченията, които сега се разискват от представители на Европейски Съюз, е по какъв начин да се разгърне " черния лист " на блока за битка с прането на пари, ориентиран към страни, които оказват помощ на Русия да заобикаля западните наказания.

Припомняме, че Съединени американски щати и Европейският съюз към този момент се договориха за съставяне на взаимни работни групи, които би трябвало да подсигуряват, че глобите, които към този момент са оповестени против Русия поради войната в Украйна, могат да бъдат дейно приложени.

Трансатлантическите старания включват работа за оказване на напън върху трети страни, които вършат допустимо съветски олигарси и компании да реалокират финансови активи, които се намират отвън Русия, към места, които не попадат в обсега на наложените от западните страни наказания.

Към момента част от западните наказания включват цялостна възбрана на всевъзможни покупко-продажби с избрани съветски държавни предприятия в разнообразни браншове. Забранен е и вносът в Европейски Съюз на артикули от стомана, като това са пропуснати доходи от експорт за Русия на обща стойност почти 3,3 милиарда евро.
 Какви са новите наказания на Европейски Съюз по отношение на Русия
Какви са новите наказания на Европейски Съюз по отношение на Русия

Забраните включват и експорт от Европейски Съюз за Русия на първокласни артикули, включително бижута
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР