Страните от Африканския съюз (АС) поставиха символично начало на Зоната

...
Страните от Африканския съюз (АС) поставиха символично начало на Зоната
Коментари Харесай

Африканските лидери създадоха зона за свободна търговия на континента

Страните от Африканския съюз (АС) сложиха алегорично начало на Зоната за свободна континентална търговия в Африка (ЗСКТА), на среща на високо ниво в нигерската столица Ниамей. Този план се дефинира като стъпка към мира и просперитета на Африка, заяви Франс прес.

" Влизането в действие на ЗСКТА е най-важното събитие в живота на нашия континент от основаването на Организацията за африканско единение през 1963 година и последвалото му превръщане в Африкански съюз ", съобщи при откриването на срещата на високо ниво президентът на Нигер Махамаду Исуфу, един от основните основатели на зоната.

" Една остаряла фантазия се извърши. Бащите създатели би трябвало да бъдат горди от това ", уточни ръководителят на комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат.

54 от 55 африкански страни ще сформират този нов пазар, чиято централа ще бъде в столицата на Гана, Акра и който би трябвало да проработи от 1 юли 2020 година. Само Еритрея не подписа съглашението, само че разгласи, че счита да го направи.

Близо 4500 делегати и посетители, измежду които 32 държавни водачи и над стотина министри участваха на форума в нигерската столица. Тя ги посрещна с чисто ново летище, разширени улици и нови хотели и здания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР