Страните от Африканския съюз (АС) днес дават символично начало на

...
Страните от Африканския съюз (АС) днес дават символично начало на
Коментари Харесай

Африканските лидери създават зона за свободна търговия

Страните от Африканския съюз (АС) през днешния ден дават алегорично начало на Зоната за свободна континентална търговия в Африка (ЗСКТА) на среща на високо ниво в нигерската столица Ниамей.

Този план се дефинира като стъпка към мира и просперитета на Африка, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Влизането в действие на ЗСКТА е най-важното събитие в живота на нашия континент от основаването на Организацията за африканско единение през 1963 година и последвалото му превръщане в Африкански съюз, съобщи при откриването на срещата на високо ниво президентът на Нигер Махамаду Исуфу, един от основните основатели на зоната. Близо 4500 делегати и посетители, измежду които 32 държавни водачи и над стотина министри участват на форума в нигерската столица.

Тя ги посрещна с чисто ново летище, разширени улици и нови хотели и здания. При триумф зоната за свободна търговия ще сплоти 1,3 милиарда души и ще сътвори стопански блок за 4,3 трилиона $, поставяйки начало на нова епоха, отбелязва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР