Страните могат да използват хапчето срещу ковид на Merck при

...
Страните могат да използват хапчето срещу ковид на Merck при
Коментари Харесай

ЕМА разреши хапчето на Merck срещу COVID-19

Страните могат да употребяват хапчето против коронавирус на Merck при незабавни случаи, провокирани от възходящия брой случаи, преди лекуването да бъде публично утвърдено в целия блок, съобщи в надзорният орган по медикаментите на Европейски Съюз.  

" Лекарството, което сега не е позволено в Европейски Съюз, може да се употребява за лекуване на възрастни с COVID-19, които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са изложени на нараснал риск от развиване на тежка форма на COVID-19 ", се споделя в изказване на Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

В петък надзорният орган за медикаментите на Европейски Съюз стартира да преглежда хапчето против Коронавирус на Pfizer за незабавна приложимост от страните членки, защото Европа търси способи да се оправи с неочаквания скок на случаите на ковид, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС. 

Този ход ще разреши на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да съветва страните, които желаят да употребяват обещаващото антивирусно лекуване на американския фармацевтичен колос, преди да получи публично утвърждение в целия Европейски Съюз.

" ЕМА прави обзор на наличните все още данни за използването на Paxlovid, перорално лекуване на COVID-19, създадено от Pfizer ", съобщи основаната в Амстердам ЕМА.

" ЕМА стартира този обзор, с цел да поддържа националните органи, които могат да вземат решение за ранната му приложимост за COVID-19, да вземем за пример в условия на незабавна приложимост, преди разрешението за стартиране на пазара ", съобщи тя.

Пълният " настоящ обзор " за публично утвърждение се чака да стартира идната седмица, само че ЕМА съобщи, че желае да може да помогне на националните органи " във допустимо най-кратки периоди ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР