Страните, които са по-зависими от доставките на руски газ, трябва

...
Страните, които са по-зависими от доставките на руски газ, трябва
Коментари Харесай

Макрон, Версай: По-зависимите от руски газ държави да бъдат подпомогнати с повече инвестиции



Страните, които са по-зависими от доставките на съветски газ, би трябвало да бъдат подкрепени с повече вложения, сподели президентът на Франция Еманюел Макрон на влизане на съвещанието на европейските водачи във Версай.

Като една от първостепенните задания френският държавен глава уточни отбраната на хората и предприятията от повишението на енергийните цени.

Лидерите ще дадат мандат на Европейската комисия да приготви нужните текстове, някои от които са блокирани от дълго време, до края на месеца, тъй че европейските водачи да ги обсъдят на идващото си съвещание тогава в Брюксел.

Президентът Макрон жигосах извънредно изрично офанзивата върху родилния дом и детската болница в Мариупол и добави, че тя не може да бъде оправдана с нищо. Той изрази скептицизъм за постигането на помирение в околните часове:

" Трябва да призная, че изискванията, които през днешния ден се слагат на масата, не са допустими за никого. За мен най-хубавият вид остава преустановяване на огъня и договаряния. Но не виждам опция за прекъсването му в околните часове, в случай че би трябвало да бъда почтен с вас ".

Макрон посочи, че няма да приключи контактите си с президента Путин и ще беседва още веднъж с него в идващите 48 часа. Той сподели още, че войната главно ще предефинира Европа, както и че събитията са посочили изключителната значителност за построяването на нейна лична защита. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР