Страната ни се намира след политическо земетресение и институционална криза.

...
Страната ни се намира след политическо земетресение и институционална криза.
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Очаквам да има правителство с втория мандат, подкрепено от ГЕРБ

" Страната ни се намира след политическо земетресение и институционална рецесия. Това е повече от обезпокоително и даваме доста неприятни сигнали на открито. Вчера след оставката на госпожа Габриел като еврокомисар оставаме и без евркомисар най-малко за известно време. Би трябвало българското държавно управление да предложи кандидатура, която по-късно да премине през всички комплицирани процедури в Брюксел. Да не забравяме, че следващата година на 9 юни ще бъдат и идващите избори за Европарламент и всички структури на Европейски Съюз. Надявам се да не останем без еврокомисар. Преди няколко месеца споделих, че извън изглеждаме зле, а в този момент с доста болежка споделям, че изглеждаме още по-зле, тъй като не излъчваме непоклатимост и предсказуемост като страна-членка, изключително в изискванията на доста тежки рецесии ", разяснява пред Euronews Bulgaria дипломатът Меглена Плугчиева.

 

" Не знам решението в Брюксел на какво се основава, само че бях сюрпризирана, че госпожа Габриел уточни като първи приоритет настояването за оставка на основния прокурор. Коментарите на доста специалисти бяха в посока, че това е нарушение на правилото на разделяне на управляващите. Грижите и проблемите на българските жители са надалеч по-различни от това дали незабавно и първо би трябвало да се изиска оставката на основния прокурор. Лошото е, че всички признаха – и от страна на политици, и от страна на правосъдна система и прокуратурата, че има вмешателство в правосъдната система, което в действителност е доста неприятен знак. Това е едно публично самопризнание от всички страни. Съдебната промяна, за която от толкоз време се приказва не се формулира ясно и съответно, а всичко се сведе до оставката на основния прокурор ", сподели още тя.

" Очаквам, че ще се стигне до държавно управление. Очаквам при предоставяне на втория мандат втората парламентарна група да бъде подкрепена от ГЕРБ ", предвижда Плугчиева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР