Страната ни пропусна златно време за да постигне истинска реална

...
Страната ни пропусна златно време за да постигне истинска реална
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Страната ни пропусна златно време да постигне истинска газова диверсификация

" Страната ни пропусна златно време с цел да реализира същинска действителна диверсификация и аз считам че късането с съветския газ е това, което направи Путин с политиката по отношение на Украйна ". Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

" Решенията на доста европейски страни демонстрират че фактически би трябвало да се ограничи тази взаимозависимост и всичко, което е правено от Путин през последните десетилетия е да заобиколи Украйна със " Северен " и с " Турски поток " и тогава да прояви съответната експанзия към Украйна ", разяснява той.

И Кирил Петков, и специалистите споделят, градежът на " Турски поток " е непрогледен план, само че когато министър председателят го показва пред интернационалните сътрудници е едно, а във вътрешнополитически проект не реализира безусловно нищо, счита Цветан Цветанов.

" Булгртрансгаз " е със същото управление, пътната карта за " Турски поток " я няма и ние виждаме по какъв начин стартира да се приказва, че тази тръба е диверсификация за България, а вътре 90% от количествата са резервирани от Газпром ", добави той.

Според Цветанов никой не споделя направеното от Бойко Борисов, тъй като сме се лишили от милиард и половина и не получаваме газ по това трасе.

Договорените с Америка количества полутечен газ са знак, че страната желае да бъде солидарна с България и Европа, разяснява Цветанов, само че счита, че и други благоприятни условия да реализираме диверсификация.

" Каква ще бъде цената на американския газ в дълготраен проект, не знаем. Знаем, че има едни контрактувани количества, които са на по-ниска цена, най-малко това, което се появява от страната този сложен интервал и ние би трябвало да го възприемем че това е една солидарна и добра стъпка от нашите сътрудници. Ако се реализира европейско решение за транзитиране на газ, това ще бъде по-добрият вид

Цветанов разяснява и изявлението на Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, че България би трябвало да договаря с " Газпром "

" Ясно е, че партии като Българска социалистическа партия, " Възраждане " и нови политически обединения твърдо гледат на изток. Но когато стартират да си възнамеряват почивките за лятото, ги възнамеряват на запад. Преди 10 години ръководещите взеха првилното решение да се присъединим към два съюза - Европейски Съюз и НАТО - тъй като това ни подсигурява сигурността. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР