Страната ни има нужда от няколко хиляди строителни работници за

...
Страната ни има нужда от няколко хиляди строителни работници за
Коментари Харесай

Строителството да влезе в списъка с облекчен достъп до пазара на труда от трети страни

Страната ни има потребност от няколко хиляди строителни служащи за строителството на автомагистрали и за създаване на нови пътни сектори в околните две години. Прогнозата е на ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Според него тези служащи могат да дойдат от страни отвън Европейския съюз: " Предвид графика на плануваните работи по автомагистралите, в страната ще се стигне до още недостиг на строителни служащи по отношение на идното създаване на сектори от автомагистрала " Хемус ", съпроводено редом с създаване на други сектори в Южна България. Този дефицит на строителни служащи може да бъде обезщетен само посредством импорт - има българска диаспора - най-добре, несъмнено, Украйна, Молдова, Западните околности... Армения е подобаваща страна също... "

За да бъде решен казусът с дефицита на работна ръка, Асоциацията на индустриалния капитал упорства да се разшири описът на сезонните служащи с омекотен достъп до пазара на труда у нас. Предложението е в този лист, с изключение на селско, горско и рибно стопанство, хотели и заведения за хранене, да попадне и бранш " Строителство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР