Страната ни има достатъчно автомобилни, корабни и самолетни горива и

...
Страната ни има достатъчно автомобилни, корабни и самолетни горива и
Коментари Харесай

Андрей Делчев, БПГА: Не се очаква недостиг на горива в страната

Страната ни има задоволително автомобилни, корабни и самолетни горива и не се чака да има  дефицит при положение на повишаване на напрежението сред Русия и Украйна. Това сподели за „ Хоризонт “ изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

Принципно е ясно, „ че цяла Европа е мощно подвластна от доставките от Русия, освен на природен газ, само че и на петрол, а и на течни горива като краен артикул “, споделя Андрей Делчев и добавя, че България не прави изключение.

„ Но България въпреки всичко има и различни източници през импорт. Освен това подържа и наложителни 90-дневни ресурси от горива. Част, от които се съхраняват на територията на страната, част от които по силата на опциите, които законът дава, се съхраняват в други европейски страни, членове на Европейски Съюз, само че в относително пай период се допуска, че могат да бъдат доставени в България “.

По този метод „ България най-малко за 90 дни е обезпечена или 90 дни плюс оперативните ресурси, които се намират в складовете в страната. Това е относително дълъг интервал - една четвърт от годината “.

Затова Андрей Делчев не чака „ да настане драма и колите да не могат да се движат заради липса на горива. Също самолетите и корабите “

Освен това „ тук би трябвало да подчертаем, че това са запасите за търговски потребности. Държавният запас за военни цели, за обезпечаване на армията е напълно друга тематика. Той при някакви положения също може да бъде освободен, само че той не влиза в тези 90 дни. Т.е. в страната има и спомагателни количества, които се съхраняват в държавния запас “, показва изпълнителният шеф на БПГА Андрей Делчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР