Страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген, заяви Премиерът

...
Страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген, заяви Премиерът
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер

" Страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген ", съобщи Премиерът акад. Николай Денков на среща с европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Премиерът акад. Денков е провел среща с Вестагер, на която са разисквани визията и целите на България за бъдещото развиване на Европейската капиталова банка. Това оповестиха от Министерския съвет на своята публична фейсбук страница. На диалозите е участвал и министърът на финансите Асен Василев.

Вестагер е претендент за президент на финансовата институция. Общо бе мнението, че съдействието в подтекста на реализацията на планове в нашата страна би трябвало да продължи, като бе посочено, че осъществяването им ще бъде в интерес на жителите освен на района, само че и на Европа, показват от държавната пресслужба.

Членството на България в Шенгенското пространство и в еврозоната също били акцент по време на срещата. Премиерът Денков посочи, че страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген и акцентира бъдещите позитивните резултати от участието на България за цялата европейска общественост.

През септември се чака в България да дойде задгранична задача, която да ревизира готовността на страната за влизане в Шенген. По време на държавно съвещание, провело се на 9 август, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви за извършени двустранни срещи с европейския комисар по вътрешни работи Илва Йохансон и с министъра на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР