Страхотна вечер за отбора на Мерцедес във , след като

...
Страхотна вечер за отбора на Мерцедес във , след като
Коментари Харесай

Мерцедес ликува: Ботас подчини Верстапен, а Хамилтън помете 15 болида

Страхотна вечер за тима на Мерцедес във , откакто двамата водачи Валтери Ботас и Люис Хамилтън свършиха отлична работа по време на Спринтовото състезание/квалификация в Гран при на Бразилия.
Ботас направи отличен старт и изпревари стартиралия от полпозишън Макс Верстапен, а по-късно задържа водачеството за успеха и полпозишън в утрешния ден. Хамилтън, който започва финален поради наказване, изпревари 15 болида и стигна до 5-ото място.
Верстапен започва с по-твърдите гуми, което даде преимущество на Ботас на старта. Самият Ботас призна след финала, че не е знаел дали е щял да издържи с меките гуми още 1-2 обиколки. Въпреки това той завоюва с удобен задатък пред Макс, който се подреди втори.

Трети остана Карлос Сайнц, който също направи отличен старт и още първоначално завоюва две позиции. Най-много похвали обаче заслужава Люис Хамилтън, който направи феноменално каране и от финален стигна до петото място за едвам 24 обиколки.
поради нерегламентирано отваряне на задното крило на болида му по време на квалификацията, когато употребява системата DRS. Това сложи Хамилтън в сложна обстановка, стартирайки финален, само че британецът се оправи чудесно и изпревари цели 15 болида.

След надпреварата Хамилтън съобщи към екипа си, че " нищо не е завършило ", визирайки борбата за купата с Верстапен. От щаба на Мерцедес пък му отвърнаха иронично да слезе от болида си и да не пипа нищо, визирайки .
Пилотът на Ред Бул обаче съумя да му " дръпне " с две точки в генералното класиране и към този момент преднината му е 21 пункта. В неделното Гран при на Бразилия Валтери Ботас ще започва от полпозишън, до момента в който Верстапен ще тръгне втори. , което му отрежда 10-а позиция на стартовата решетка.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР