Страхът от летене е разпространен сред пътниците, като статистиката показва,

...
Страхът от летене е разпространен сред пътниците, като статистиката показва,
Коментари Харесай

Тайните знаци, че нещо в самолета не е наред

Страхът от хвърчене е публикуван измежду пасажерите, като статистиката демонстрира, че към 2/3 от тях изпитват някаква форма на терзание или даже същински боязън от полетите. За да се помогне на тези хора да преодолеят своите страхове и да доближат до мечтаната си лятна дестинация без неприятни прекарвания, екипажът на самолетите играе значима роля.
 Марио Бакалов 7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България
7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България

Марио Бакалов е водач с 20 годишен стаж, мотивационен преподавател и човек, зареден с положителна сила

И въпреки че в множеството случаи страхът ни е изцяло безпочвен, ето как можем да разберем, че нещата в действителност не са наред. Бивша стюардеса споделя няколко признака по кое време настина можем да приказваме за проблем - от държанието на екипажа до механически шумове, да забележим какво е в положение да докара до спешно кацане.

Поведение на екипажа

" Повишената интензивност на екипажа, в това число честата връзка с пилотската кабина, може да значи проблем ", споделя Лиза пред Metro.
 Снимка 655468

Това включва промени в тона или неотложност в известия от пилотската кабина или кабинния екипаж. Така че, трябва да внимаваме дали инструкциите стават по-директни и чести, защото това може да е сигнален знак.

" Екипажът може също по този начин да приготви съоръжение за незабавни случаи или да инструктира избрани пасажери на избрани места, с цел да помогне при евентуална евакуация ", споделя още някогашната стюардеса.

Физически признаци

Лиза споделя, че сетивата ни могат да ни дадат добра визия дали нещо не е напълно наред.
 Снимка 655466

" Необичайни шумове, трептения или промени в модела на полета (като неочаквани промени във височината) могат да демонстрират механични проблеми ", прибавя тя.

Освен това измененията в осветлението на кабината, слагането на кислородни маски или стартирането на спешни протоколи са ясни признаци на проблеми.
 Защо в никакъв случай да не пием кафе от самолета
Защо в никакъв случай да не пием кафе от самолета

Предупреждението идва от един стюард

Какви са признаците, че аероплан би трябвало да направи спешно кацане?

Струва си да се означи, че спешните кацания са необичайност - единствено 0.06%. Независимо от това, Лиза споделя четири сюжета, в които може да се наложи един аероплан да направи едно такова.
 Снимка 648358

Технически проблеми като необикновени шумове, загуба на налягане в кабината (падащи кислородни маски) или проблеми с мотора демонстрират механични повреди. По същия метод, незабавни медицински случаи и съществени здравословни проблеми на борда може да изискват спешно кацане. Заплахите за сигурността (това е всяка форма на опасност, в това число бомбени закани или безотговорно държание, което съставлява риск за сигурността на полета) също води до спешно кацане. Но също по този начин дано не забравяме и тежките метеорологични условия - изключително непредвидените, които да принудят аероплан да се отклони и да кацне другаде от в началото плануваното.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР