Стойността на вноса на услуги в Китай се очаква да

...
Стойността на вноса на услуги в Китай се очаква да
Коментари Харесай

Вносът на услуги в Китай ще достигне 2,5 трилиона долара в следващите 5 години

Стойността на вноса на услуги в Китай се чака да доближи 2,5 трилиона $ през идващите пет години, осигурявайки необятен и постоянен пазар за световните индустриални вериги и вериги за доставки. Това ще съставлява над 10% от международния пазар, уточни Чън Чунцзян, общоприет шеф на отдела за търговия с услуги и в Министерството на търговията, представен от Радио Китай. 

Прогнозите са изходящите пътувания да бъдат за 1 трилион $. Вносът на цифрови услуги, които включват такси за потребление на интелектуална благосъстоятелност, телекомуникации, компютри, информация, финансови и застрахователни услуги, както и други бизнеси, се чака да надвишават 1,3 трилиона $, съобщи Чън на конференция в границите на провеждащото се в Шанхай трето Международно ревю за импорт в Китай.

По-рано, при откриването на експото китайският ръководител Си Дзинпин заяви, че страната ще вкара негативен лист за трансгранична търговия с услуги и ще продължи да усъвършенства своята бизнес среда. Търговията с услуги обгръща, наред с други браншове, връзките, превоза на хора, строителството и обвързваното с него инженерство, финанси, развлечения, просвета и спорт, туризъм, обучение и околна среда. 

" Въпреки че пандемията от COVID-19 сътвори съществени провокации пред икономическата глобализация, сега сме очевидци на нов кръг от научната гражданска война и индустриална промяна, който ще тласне възхода на цифровите технологии, ще насърчи задълбоченото консолидиране на промишленостите и ще проправи пътя за преуспяване на стопанската система на услугите. В тази връзка, китайското държавно управление ще облекчи рестриктивните мерки за задгранично присъединяване в телекомуникационните услуги с добавена стойност, комерсиалните услуги и превоза, с цел да засилва модерната промишленост на услугите ", съобщи Чън Чундзян. 

Тъй като Китай форсира темповете на образуване на нов модел на развиване, доминиран от така наречен двойна циркулация, в който вътрешният и интернационалните пазари се допълват, ръководителят на основания в Пекин Китайски съвет за поощряване на интернационалната търговия Гао Ян казва, че страната разполага с повече пространство за по-нататъшни старания за облекчение на пазарния достъп за промишлеността на услугите, разширение вноса на висококачествени услуги и изгоди за света, като в същото време задоволява търсенето вкъщи. 

Към днешна дата Китай е открил връзки в търговията с услуги с повече от 200 страни и е основал механизми за съдействие в търговията с услуги с 14 страни, в това число Бразилия, Аржентина, Англия, Германия, Индия, Япония и Сингапур. Вносът на услуги от тези 14 сътрудници възлиза на 448,8 милиарда $ сред 2017 и 2019 година, със междинен годишен растеж от 8,4%, което е доста по-високо от междинния годишен ритъм на напредък на общия импорт на услуги от 3,5% за същия интервал. 

„ С по-нататъшното отваряне и мощен фокус на Китай върху търговията с услуги, ние сме поуверени, че пътят за напредък и развиване на страната ще продължи “, споделя Кийт Грифитс, президент и основен дизайнер на Aedas, една от най-големите компании за архитектурен дизайн в света по доходи от продажби. 

Форест Цао, общоприет управител на шанхайския клон на Pacific International Lines, огромен снабдител на логистични услуги от Сингапур, показва, че вижда забележителен капацитет за бъдещо развиване в търговията с услуги в страната. " Освен да отговори на търсенето на китайски експортьори за задокеански корабни курсове, компанията възнамерява вложения в бизнеса си на брега, в това число хранилища и товарни влакове, поддържащи уреди в Цинджоу, Гуансиджуанския самостоятелен регион, и в Сиан, провинция Шанси, през идващите пет години ", прибавя
Цао. 

За да се оправи с бързото развиване на търговията с технологии, Министерството на търговията ще работи в тясно съдействие с други държавни ведомства, с цел да форсира измененията в каталога на технологиите, неразрешени или лимитирани за експорт.

" В допълнение към запазването на нужните механически съставни елементи, свързани с националната и екологичната сигурност, ролята на регулирането на пазара ще бъде по-видна. Техническите планове, които са неразрешени или лимитирани от импорт, ще бъдат компресирани, с цел да се сътвори по-добра среда за свободен трансграничен софтуерен поток ", споделя още Чън Чундзян. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР