Стойността на нефта на нивото 65-75 долара за барел е

...
Стойността на нефта на нивото 65-75 долара за барел е
Коментари Харесай

Колапс на пазара на нефт при цени над 100 щ.д. за барел

Стойността на нефта на равнището 65-75 $ за барел е удобна както за производителите, по този начин и за потребителите на петрол, отбелязва президентът и съсобственик на " Лукойл " Вагит Алекперов. Високите цени на суровината носят риск от колапс за пазара, е декларирал той в изявление за вестник " Коммерсанть ".

" Не бих желал още веднъж да видя цени на нефта над 100 $ за барел. Това може да подтиква вложенията в нискорентабилни и малкоефективни планове и това още веднъж да докара до това, което ние към този момент преживяхме - колапс на пазара ", е споделил Алекперов. По неговите думи, стойност на нефта в коридора 65-75 $ за барел " е удобна и за потребителите, и за страните - членки на ОПЕК+, тъй че те са ориентирани към това тя да се  запази за сметка на контролиране на размерите ". Алекперов също по този начин счита, че споразумението ОПЕК+ като институт за контролиране " е основан вечно ".

" Колкото по-бързо ние внедрим технологиите в региона на добива на петрол и стартираме да използваме промишлени роботи, толкоз по-надежна ще бъде суровинната база на страната в дълготрайна вероятност. Така че аз се надявам, че в бъдеще би трябвало да има решение на казуса с налозите в този бранш, защото вложенията би трябвало да бъдат ефикасни при цена на нефта от 50-55 $ за барел ", е споделил Алекперов. В този случай ще има тласък за дейни вложения за откриване на  нови залежи за разработка, предлага той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР