Стоян Михалев никога не е спирал да се занимава с

...
Стоян Михалев никога не е спирал да се занимава с
Коментари Харесай

Защо Стоян Михалев се отказа на върха на кариерата си?

Стоян Михалев в никакъв случай не е спирал да се занимава с музика. Макар че таман по този начин наподобява, защото се изявява в амплоато си на политик от листата на ДСБ, в чието основаване взе участие през 2004г. С появяването си в кулинарното шоу „ Черешката на тортата ” изпълнителят на златния шлагер „ Вярвам в теб ” отново извади китарата, с която разтапяше женски сърца през 90-те години. И тогава се напомни, че въпреки да се е отказал от известността на огромната сцена, Стоян Михалев не е загърбвал музиката.

След разпадането на групата „ Киора ”, на която бе вокалист, а след това завършва стадия си на водещ в музикалната телевизия „ ММ ”, Стоян се концентрира върху политическата си кариера. Той се дипломира през 2008 година компетентност „ Политически науки ” – модул „ Международни връзки ” в Нов Български Университет. Същата година Стоян печели стипендия по стратегия „ Еразмус ” и специализира учебен срок в университет в Барселона. Продължава да се занимава с музика в личното си музикално студио за аудио и образна продукция, където взе участие в основаването на голям брой музикални видеоклипове, реклами и музика за театрални спектакли.

С Виктор Стоянов, с който основават групировка, носеща имената им, след разпадането на група „ Киора ”, не престават да вършат музика. В края на 90-те двамата бяха на върха с шлагера „ Откакто ти ”, а едноименният им албум, излязъл през 1999 година стана най-продаваният. През 2006 година, след близо четиригодишно неявяване от музикалната сцена, Стоян и Виктор се завръщат с нов сингъл и клип „ Твоята игра ”. И въпреки напоследък да не са издавали шлагери, двамата не престават да творят и даже вършат сполучливо турне в Китай. Стоян пък съумява да съвместява другите си действия с планове и във Виетнам. Преди няколко години той бил музикален възпитател във Виетнамския „ Х Фактор ”. „ Много бях впечатлен. Нищо общо с упованията ми. Живях в Сейгон два месеца и половина, в един от най-богатите им квартали ”, споделял е Стоян. Той съвместявал работата си в „ Х Фактор с тази в „ Гласът на Виетнам ” за деца. „ Работех с неповторими деца, пресети от 90 млн. ”, допълвал е Стоян и е подхващал тематиката за комунизма, по която няколко пъти се скара с Тодор Славков, внук на тогавашния Първи Тодор Живков. Във Виетнам също управлявала комунистическа партия, само че „ техните комунисти са някакви големи мениджъри, които са привлекли големи международни вложения ”. Икономиката им се развивала с впечатляващи темпове. „ Ние просто не случихме на комунисти в България ”, казвал е Стоян, написа Уикенд.

Той самоуверено дава отговор и на въпроса за какво на времето слиза от музикалната сцена. Стоян не приема този факт като драма. Смята, че е постигнал върха в България. За това няма подозрение, защото той написа текста и композира музиката за песента „ Вярвам в теб ”. Тогава Стоян е вокалистът на „ Киора ”, а шлагерът трансформира младежите в звезди. Албумът, съдържащ едноименния шлагер, става двойно платинен и е продаден в над 100 000 тираж. Групата се разпада през 1997 година, което съответствува с Виденовата зима. Тогава хората нямаха пари за самун, камо ли за изкуство, напомня си Стоян.

След отминаването на икономическата рецесия, се появяват нови благоприятни условия. Стоян Михалев към този момент бил поел по различен път. Работел в първия български тв музикален канал „ ММ ”, почнал да прави планове с Виктор Стоянов . В един миг желал да прави и други неща. Продължил да се занимава с музика. Той написа текстове и музика и за други реализатори, които постоянно печелят огромна известност. Такъв е шлагерът на Ирина Флорин „ Цвят виолетов ”, който оглавява всички музикални ранглисти през 1996 година В последна сметка Стоян се усеща обезкуражен да продължи като реализатор в атмосферата на набиращия известност попфолк, а и съпътстващата го просвета. Това е проличавало нееднократно в негови изявленията по-късно. В същото време този развой съвпаднал с измененията на пазара. Преди имало конкуренция, продавали се албуми, което подтикнало основаването на творчество. С появяването на интернет това се трансформирало, защото в български прочит значи безвъзмезден достъп до всеки интелектуален артикул. Вече било по-трудно да се основава творчество.

„ И се стигна до настоящето време, когато към този момент всеки може да прави всичко ”, споделя Стоян. Бившата поп звезда има позитивно отношение и към новите технологии. Те са инструмент, само че не могат да заменят гения и уменията. „ Хората, които в действителност могат да основават огромно изкуство, ще бъдат неповторимо ценени по собствен личен метод ”, счита Стоян.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР