Разказите винаги са ни се стрували вълнуващ начин да вкусиш

...
Разказите винаги са ни се стрували вълнуващ начин да вкусиш
Коментари Харесай

3 книги за уикенда от Стивън Кинг и Лиу Цъсин

Разказите постоянно са ни се коствали трогателен метод да вкусиш стила на даден създател преди да решиш да му се отдадеш изцяло с някой разказ. Събираме три нови издания на трима напълно разнообразни създатели.
 3 книги за уикенда от Бернхард Шлинк, Тан Туан Ен и Светлозар Стоянов
3 книги за уикенда

Посветени на книгите

" Най-добрите японски разкази "

Сборникът съдържа 14 описа на създатели от XX век, като измежду тях са класици като Рюноске Акутагава и носителят на Нобелова премия за литература Ясунари Кавабата, само че и по-слабо познати или изобщо неиздадени досега на български създатели.
 Снимка 665401

Всички те обаче ни демонстрират изменящата се Японска реалност от друг ъгъл - от последствията на Втората международна война през тъгата по предишното и детството до брутално с откровеността си проучване на сексуалността.

Изд. Изток-Запад, 19.90 лева

" Странстваща земя "

Лиу Цъсин към този момент има своите правилни почитатели, с помощта на трилогията " Земното минало ", на която е основан и сполучливия сериал на Netflix 3 Body Problem. " Странстваща земя " е алманах с 10 новели на китайския създател, отдадени на Земята с нейното минало, настояще и бъдеще.
 Снимка 665404

Става ясно, че Слънцето скоро ще избухне и учените изобретяват великански мотори, които трансформират планетата ни в галактически транспортен съд - от тази вероятност следене пътуването на Земята и човечеството, пътуващи през времето и пространството в опит за осмисляне на Космоса.

Изд. Колибри, 25 лева

" Харесвате го по-мрачно "

Стивън Кинг няма потребност от показване, а читателите му знаят, че разказите му са не по-малко въздействащи от романите. Този алманах съдържа 12 нови описа, които още веднъж ще ни изненадат с непредвидени обрати и познаването на човешката природа.
 Снимка 665402

От паранормално събитие, което трансформира изцяло ориста на десетки хора през деец от войната във Виетнам, който дава отговор на чудата публикация за работа до безконечния въпрос дали да знаем какво ни чака в бъдеще е нещо положително или неприятно - на 560 страници получаваме едно пълноценно Стивън Кинг преживяване.

Изд. Бард, 29.99 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР