Стоян Колев е в неизвестност от юли т.г., обявен е

...
Стоян Колев е в неизвестност от юли т.г., обявен е
Коментари Харесай

Осъден на 18 години затвор за убийството на бургаски бизнесмен изчезна преди да влезе в затвора

Стоян Колев е в неопределеност от юли т.г., разгласен е за общодържавно и интернационално търсене

, който бе наказан на 18 години затвор за убийството на бургаския предприемач, притежател на една от най-големите строителни компании в района преди 15-ина години – „ “, е в неопределеност от няколко месеца, научи Флагман.бг.

Дни преди Върховният касационен съд да се произнесе и удостовери окончателната присъда по делото за изтезанието на Стоянов, Стоян Колев е липсващ безследно.

Поне по документи не е напускал страната, само че го няма на нито един от известните му адреси.

От лични източници Флагман.бг разбра, че е разгласен за общодържавно и интернационално търсене. Според непотвърдена информация под наблюдаване е била сложена брачната половинка му и децата му, които са във Варна, само че нямало данни да ги е посещавал, нито да се е свързвал с тях.

Вероятно Колев в никакъв случай няма да се появи и да понесе отговорност за убийството на боса на „ Гранити “ и единственото наказване, което ще понесе бяха трите години, прекарани зад решетките, до момента в който течеше следствието и гледането на делото на първа инстанция – Бургаския областен съд.

Абсурдът по делото, придобило гражданственост като „ Гранити “, е още по-голям, тъй като от петимата обвинени бяха наказани трима – (поръчител), Стоян Колев (организатор) и Стоян Петров (съучастник). През юли т.г. те получиха сред 18 и 20 години затвор.

Станислав Михайлов също е в неопределеност – още от 2009 година. Той е някогашен шеф на Агенцията по държавни вземания и съгласно проверяващите в основата на спора му със Стоян Стоянов е имот от 2,5 дка край ж.к. “Меден рудник “.  

Предполага се, че часове преди арестите на обвинените през 2009 година Михайлов е бил предизвестен и е напуснал страната, след което по този начин и не се връща. Личната му карта е изтекла през 2010 година. Съмненията са, че живее под непозната идентичност в Испания.

Но това не е всичко, тъй като скоро и различен от виновниците, може да се окаже на независимост. Става въпрос за Стоян Петров, който е провел отвличането и убийството на бургаския строителен бизнесмен.

Проверка на Флагман.бг сподели, че Петров сега изтърпява 20-годишна присъда за друго ликвидиране, която е постановена през 2010 година от Варненския областен съд.

20-те години за ликвидирането на Стоян Стоянов още не са приведени. Но както се оказва може и да не се случи, тъй като през на 20 септември т.г. той е изискал кумулация на присъдите си.

На първа инстанция съдът му е дал за двете убийства общо 20 години(!), което значи, че напълно скоро той може да излезе на независимост или най-малкото да изиска условно предварително наказване.

Прокуратурата е обжалвала решението на съда и определението за кумулиране на присъдите ще се гледа на втора инстанция на 20 ноември от Апелативния съд в Бургас. Държавното обвиняване желае да му се прибавят най-малко 10 години за убийството на Стоян Стоянов. Дали това ще се случи – ще проследим след седмица.
 Eдна от последните фотоси на Стоян Стоянов - от 2007 година. Малко прочут факт е, че месеци преди да го отвлекат и убият той си беше наел сицилиански охранители, защото разви невъобразим по мащаби бизнес, получаваше закани и нямаше никакво доверие на българските гардове, че могат да го пазят от мафията. Впоследствие обаче се успокои и освободи защитата си, което се оказа съдбовно за него
Припомняме, че Стоян Стоянов, съсобственик на строителната компания „ Гранити “, бе похитен и погубен на 6-ти против 7-ми март 2008 година.

През 2009 година трупът бе открит край несебърското село Паницово.

Разследването откри, че физическите убийци на Стоянов са и. Те са били наети от Стоян Петров. Впоследствие Петров е дал нова мокра поръчка – този път на серийния убиец, който е ликвидирал Индианеца и Калайджиев. Разследването бе невиждано за бургаската полиция тогава и стигна до върха на пирамидата, установявайки всички забъркани.

Делото обаче вървеше доста тежко в правосъдна фаза и продължи над 15 години, преминавайки през три правосъдни региона – Бургас, Варна и Велико Търново.

Флагман.бг беседва с майката на строителния бизнесмен Стоян Стоянов – Милка, която живее в родния си Сливен. Тя отгледа сина на предприемача от първия му брак – Герман.

Очаквайте по-късно през днешния ден във Флагман.бг изявлението на Милка Господинова!
 Серийният убиец Недялко Димитров-Момата също бе забъркан в този случай. Той е бил нает от Стоян Петров, с цел да ликвидира физическите убийци на Стоян Стоянов - Манол Хаджиев-Индианеца и Златко Калайджиев  Стоян Стоянов бе едвам на 35 години. Хора, които са работили с него го разказват като " необикновено интелигентен човек "  Стоянов с втората си брачна половинка - Мария, която е някогашна жена на небезизвестния в ъндърграунда Тодор Стамов-Малкотърновския. В един миг на следствието и Стамов бе измежду обвинените, само че се откри, че няма нищо общо. Мария има дете от Стоянов - момиче, което към този момент е на 15 години и живее с нея във Великобритания 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР