Стотици земеделци се събраха под прозорците на властта, за да

...
Стотици земеделци се събраха под прозорците на властта, за да
Коментари Харесай

Върбанов: Вътев да си ходи, по-добре Денков да поеме сектора

Стотици земеделци се събраха под прозорците на властта, с цел да изискат оставката на отрасловия министър Кирил Вътев. Стотици служители на реда пък още от сутринта се строиха на основните места още от рано сутринта, откакто през вчерашния ден уредниците на митинга се заканиха, че той няма да е кротичък.

Недоволните изляха мляко в триъгълника на властта. Сред тях бе и някогашният народен представител Яне Янев, който излезе от политиката, с цел да се отдаде на земеделието.

Искаме оставката на министъра на земеделието поради несправяне с провокациите, които стоят пред нашия бранш, сподели Венцислав Върбанов. Не желаеме оставката нито на министър-председателя, нито на държавното управление, регистрира той. По думите му, когато имало проблем, Кирил Вътев ходел при Николай Денков и по тази причина, съгласно него, било по-добре да няма министър на земеделието, а министър председателят да поеме ресора. Не би трябвало да се вършат, че няма проблем, посочи Върбанов. А недоволните се борили за правата си.

Димитър Зоров е безапелационен, че с днешното си изявление Вътев обидил земеделците. На митинга са тези, които създават 65% от българското мляко, а не неефективните, както споделил министърът. Не ги обиждайте, не ги унижавайте, прикани той. Покажете ни по какъв начин да станем ефикасни, настоя Димитър Зоров. По негово мнение министърът разделял сектора. Мандри предпочитали румънското мляко като по-евтино, само че пък земеделците в Румъния са подпомагани.

Да седнем на разговор с премиера, настоя той. Нямало какво повече да желае властта от тяхната протегна ръка. Премиерът трябвало да чуе проблемите на бранша от тях, а не от Симеон Караколев, който нямал животни. Думите му показвали, че разделяне въпреки всичко има сред обособените организации.

В същото време продължиха митингите и на друга група земеделци, която включва асоциацията на картофопроизводителите, Сдружение " Обединени аграрни производители ", съюза на земеделските кооперации в България. Недоволството е за по-голяма поддръжка за високопланинското и полупланинско земеделие и не желаят оставката на аграрни министър Кирил Вътев. В момента се водят договаряния в Министерство на земеделието.

Припомняме, че след протестите на доста места в страната през предходната седмица част от земеделския отрасъл вчера подписа споразумение с властта, до момента в който други организации на селскостопанските производители са недоволни от контрактуваното и не престават с недоволството си.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР