Стотици цивилни, включително дипломати, привикани обратно от чужбина са призовани

...
Стотици цивилни, включително дипломати, привикани обратно от чужбина са призовани
Коментари Харесай

Катар вика цивилни за задължителна военна служба заради Световното

Стотици цивилни, в това число дипломати, привикани назад от чужбина са призовани в Катар за наложителна военна работа на контролно-пропускателните пунктове, построени на стадионите, които ще одобряват мачове от Световното състезание по футбол тази година, научи „ Ройтерс “.

Разпределянето на призованите цивилни акцентира големите логистични провокации, пред които е изправена арабската страна в очакване на Мондиал 2022.

Наборниците се образоват да ръководят опашките, които се чакат към входовете на стадионите, по какъв начин да претърсват почитателите и да откриват контрабандни материали като алкохол, опиати или оръжия, скрити от искащите да влязат в косите им, облеклата или даже подправени кореми.

Населението на Катар възлиза на 2,8 милиона души, а специалисти предвиждат невиждана численост на гости на страната от към 1,2 милиона души за огромния футболен конгрес. Страната към този момент реализира сделка с Турция, която ще командирова 3 хиляди служители на реда за шампионата.

На призованите цивилни е обявено, че би трябвало да спомагат за организацията на Световния първенец и това е техен родолюбив дълг.

„ Повечето хора са се отзовали тъй като би трябвало, защото не желаят да си навлекат неприятности “, съобщи източник на „ Ройтерс “.

Представител на локалното държавно управление разяснява в изказване, че катарските служби ще работят както нормално по време на Мондиал 2022.

„ Призованите хора ще обезпечат спомагателна поддръжка като част от обичайните ограничения, предприемани и при други огромни обществени събития като националните празници “, се споделя в изказването.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР