Стотици служители на военните заводи "Емко" от Монтана и Трявна

...
Стотици служители на военните заводи "Емко" от Монтана и Трявна
Коментари Харесай

Стотици служители на Емко обсадиха парламента

Стотици чиновници на военните фабрики "Емко " от Монтана и Трявна излязоха на митинг пред Народното събрание. Те упорстват лиценза на компанията да бъде върнат.

Работниците показаха, когато заводът е бил на дъното никой не го е желал, а в този момент, когато процъфтява, желаят да го завладяват. Протестиращите опънаха плакати: "Не ни изхвърляйте на улицата ", "Искаме си завода " и "Спрете войната против нас ".Те упорстват за незабавни дейности от страна на страната.

Според компанията даже откакто отстранили всички наложени им наставления, лицензът по този начин и не е върнат. "Емко” към този момент има и нов шеф, който е дълготраен чиновник на завода. Възложена им е обаче нова инспекция.

На място дойдоха и депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, които взеха решение да приказват с протестиращите. Те поканиха техни представители да влязат в постройката на Народното събрание. Хората обаче упорстват ръководещите да излязат при тях. В следствие група протестиращи влязоха в Народно събрание за среща с ПГ на левицата.

"Емко " няма потребност от избавление, разяснява пред публицисти в Народното събрание Красимир Падарев, шеф на "Емко "-Монтана. По думите му, предприятието е в заплаха, тъй като му се вършат пречки и спънки, нарушава се законовият ред в страната. Пращат се инспекции - оправяме нещата, още веднъж не ни връщат лиценза, изясни Падарев. И акцентира, че всички открити нередности, са отстранили. Вчера забележката от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) в с. Белица е за сандъци с нещо си, които били с два см. по-близо до стената, това е чисто заяждане, поддържа изказванията си шефът.

Ако нещата не престават по този метод "Емко ", няма да може да издържи дълго, сигнализира той. В завода в Монтана работят към 400 души, в Трявна - 650. Красимир Падарев добави, че няколко пъти са канили министъра на стопанската система, само че досега той не е отишъл. В същото време министърът, когато излязоха русенските ни сътрудници, побърза да отиде там, с цел да спре абсурда, укори той принципала на предприятието.

Шефът на Емко в Трявна Славчо Димиев прикани държавното управление да не насъсква служащите един против различен. "Обещават 50% по-високи заплати във ВМЗ Сопот, в случай че ЕМКО затвори ", уточни той и сподели, че държавното управление води война против компанията.

Преди месец страната лиши лицензите на "Дунарит ", а след това и на неговия притежател "Емко ". Тогава служащите излязоха на митинг, а синдикати и управление упрекнаха компания, близка до Делян Пеевски за офанзивите против заводите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР