Стотици служители на Гугъл (Google) излязоха на протест пред сградата

...
Стотици служители на Гугъл (Google) излязоха на протест пред сградата
Коментари Харесай

Служители на Гугъл в Цюрих стачкуват срещу съкращаването на персонал

Стотици чиновници на " Google " (Google) излязоха на митинг пред постройката на компанията в Цюрих, откакто преди дни 200 души бяха съкратени, съобщи Ройтерс.

Пред януари " Алфабет " (Alphabet), компанията майка на " Google ", разгласи, че възнамерява да редуцира към 12 000 души в световен проект, или 6 на 100 от всички свои чиновници.

Решението е част от общото понижаване на личния състав в американските софтуерни компании. По данни на уеб страницата Layoffs.fyi от началото на предходната година в бранша са се разделили с 290 000 чиновници.

В офиса на " Google " в Цюрих работят към 5000 души. Те към този момент стачкуваха през предишния месец против плануваните съкращения.

Представител на синдиката на работещите в бранша на осведомителните технологии " Синдиком " (Syndicom) заяви, че над 2000 чиновници са предложили заплатите и работното им време да бъдат понижени, с цел да бъдат избегнати съкращенията на личен състав, само че от " Google " явно са отхвърлили тази концепция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашите членове, работещи в " Google Цюрих ", демонстрират взаимност с тази, които са съкратени ", съобщи представител на " Синдиком ". " Те са обезпокоени от непрозрачния метод на намаляването на личен състав и изключително от обстоятелството, че уволненията идват в миг, когато компанията продължава да печели милиарди. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР