Стотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата - Промахон“

...
Стотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата - Промахон“
Коментари Харесай

Огромна опашка от тирове има на „Кулата”

Стотици водачи са блокирани на граничния пункт „ Кулата - Промахон “ поради бавната обработка на товарите от екипите на Агенция „ Митници “, заяви БНР. Част от тях чакат повече от 12 часа да влязат или да излязат от страната.

Близо 10 километра е колоната от чакащи камиони преди граничния пункт „ Кулата “. Аналогична е обстановката и на гръцка територия. През цялата нощ превозвачите са се придвижвали извънредно постепенно. Причината за голямото запушване е бавната обработка на митническите кантари. Един камион се обработва приблизително за осем минути, настояват превозвачи.

Според водачите е неприемливо в най-натоварения сезон за търговия със аграрни артикули, които се скапват бързо, Агенция „ Митници “ да командирова екипи от други гранични пунктове, които не познават спецификата на работа на „ Кулата “.

От контролната организация обявиха, че вършат всичко допустимо да усъвършенстват пропускането на камионите, само че трафикът е извънредно огромен. Според тях един камион се обработва приблизително за шест минути. Повече от 400 камиона чакат на българска територия, което значи, че с цел да преминат са нужни към 40 часа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР