Стотици шофьори, размахващи испански, швейцарски и италиански знамена застанаха пред

...
Стотици шофьори, размахващи испански, швейцарски и италиански знамена застанаха пред
Коментари Харесай

Таксиджии блокираха Брюксел заради Uber frognews.bg

Стотици водачи, размахващи испански, швейцарски и италиански флагове застанаха пред постройката на Европейската комисия, където сложиха надгробни плочи с апел Европейски Съюз да работи неотложно. Те са безапелационни, че Uber не желае да работи законно, само че управляващите са си затваряли очите в продължение на години.

 

Шофьорите желаят белгийските управляващи и управляващите на Европейския съюз да лимитират разпространяването на Uber. Според тях услугата не е изправена пред данъчна тежест и регулациите, с които се сблъскват те.

 

На равнище Европейски Съюз Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент изследват предложение на Комисията за работа на платформа, която може да прекласифицира до 4,1 милиона служащи, в това число водачи на Uber, като чиновници, а не като самостоятелни реализатори.

 

През последното десетилетие Uber завоюва все по-голям дял от европейския пазар със своите ниски цени и софтуерна система за резервации. Въпреки това компанията е подложена на рецензии и обвинявания, че се отнася зле към водачите си, не заплаща обективни суми налози и употребява нападателно лобиране и тактики, с цел да завоюва преимущество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР