Стотици работещи в цеховете на военните заводи на „Емко в

...
Стотици работещи в цеховете на военните заводи на „Емко в
Коментари Харесай

Стотици служители на "Емко" протестираха пред парламента

Стотици работещи в цеховете на военните фабрики на „ Емко " в Монтана и Трявна се събраха пред Народното събрание, с цел да упорстват лицензът на завода да бъде възобновен. Търговията със специфичните артикули на сдружението е блокирана, а хората се притесняват, че ще изгубят работните си места.

Разговори с тях организираха депутати от Българска социалистическа партия.

От 1 300 души, заети във военния цех, на жълтите павета пред Народното събрание бяха пристигнали най-малко половината, от индустриалните бази в Монтана и в Трявна, с искане за възобновяване на отнетото позволение за търговия и откакто 800 тона продукция за стотици милиони лв. стои на пристанището в Бургас.

„ Ако не бъде върнат лицензът, който е лишен, и откакто принудително бяха вземани договорите от компания „ Кинтекс ", затварят компанията и ние излизаме на улицата. Това е истината. За един град като Трявна, това е - затваряме града ", разясниха протестиращите, представени от БНР.

Депутатът Атанас Костадинов и народни представители от опозицията вкараха част от протестиращите в Народното събрание.

Следващата седмица чуване и на министъра, само че желаеме от вас да разберем истината за това, което се случва сега.

Собственикът на предприятието Емилиян Гебрев разяснява:

„ Няма да ни докарат до банкрут, само че ще бъдем принудени тези хора да ги пусна в неплатен отпуск ".
Министърът на стопанската система Емил Караниколов още веднъж съобщи, че има възможност страната да върне лиценза на оръжейния цех " Емко ", в случай че бъдат изпълнени всички условия за предпазване на боеприпасите.

„ Може би би трябвало служащите да извърнат внимание на личното си управление, че би трябвало да се подхващат дейности за премахване на тези нередности и в случай че те бъдат отстранени и не им се върне лицензът, който е спрян, тогава да идват на митинги. Трябва в действителност да извърнат внимание, че тези нередности, отстраняването им е за предварителна защита и отбрана както на популацията, по този начин и на самите тях, тъй като те работят там. Ако недай си Боже се случи някакъв случай и аз на следващия ден изляза или някой от междуведомствения съвет, защото ние сме групов орган, не съм единствено аз, и ви кажа тези случаи бяха маловажни, по тази причина ние не предприехме дейности, мисля, че няма да приемете този отговор ".

Българска социалистическа партия ще изиска идната сряда министърът на стопанската система Емил Караниколов да бъде изслушан в парламентарната икономическа комисия по проблема с компания " Емко ".

Министерството на стопанската система внася сигнал до прокуратурата за инспекция на ВМЗ " Сопот ", " Дунарит " и сдружение „ Кинтекс ", за което се упорства да бъде направена инспекция 10 години обратно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР