На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО)

...
На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО)
Коментари Харесай

НСО с мерки за сигурност в София на 4 и 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност за Светата литургия за Възкресение Христово в патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски " в столицата, оповестиха от пресцентъра на службата.

Гражданите ще имат достъп до храма след 21:30 часа, след инспекция през пунктове, проведени при северния и при южния вход на храм-паметника.

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 метра и с център пл. " Свети Александър Невски ".

Мерки за сигурност ще има и в понеделник, 6 май - Денят на храбростта и празника на Българската войска. От 10:00 часа ще се състои церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Почит и благодарност пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния боец в столицата.

Гражданите, които желаят да участват, ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. " Раковски " и ул. " Оборище ", при ул. " Париж “ и ул. " Шипка " и при южната страна на храм-паметника " Свети Александър Невски ".

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

Забранено е потреблението на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 метра и с център пл. " Св. Александър Невски " от 9:00 часа до 12:00 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР