Стотици протестиращи се събраха на окупирания Западен бряг, след като

...
Стотици протестиращи се събраха на окупирания Западен бряг, след като
Коментари Харесай

Силите на ПА използваха сълзотворен газ срещу протестиращите на Западния бряг след стачката на болницата в Газа

Стотици протестиращи се събраха на окупирания Западен бряг, откакто палестински публични лица споделиха, че израелска въздушна офанзива е умъртвила стотици хора в болница в Газа.

Ударът против болничното заведение Ал-Ахли ал-Араб в Газа, при който съгласно публични лица са починали към 500 души, е най-смъртоносният индивидуален случай в Газа, откогато Израел стартира брутална акция от въздушни набези на палестинската територия след смъртоносна офанзива на Хамас Израелски общности.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Атаките на израелската войска и заселници против палестинци на Западния бряг се усилват Най-малко 16 палестинци, убити от израелските сили в окупиран Западен бряг Анализ: Нахлуването на Израел в Газа може да тества неговата окупация на Западния бряг завършек на списъка

Израелската войска отхвърли отговорността за въздушната офанзива и сподели, че е породена от несполучливо изстрелване на ракета от палестинска въоръжена група.

Ал Джазира не съумя да ревизира без значение отчетите.

В град Рамала силите за сигурност на Палестинската администрация (ПА) изстреляха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпилян протестиращите във вторник.

" Хората желаят рухването на президента ", скандираха някои стачкуващи. Някои протестиращи показаха поддръжката си за Хамас, палестинската формация, която ръководи Газа.

Свидетели оповестяват за митинги в други градове на Западния бряг, в това число Наблус, Тубас и Дженин, северен град, който беше в центъра на обширни израелски военни интервенции по-рано тази година.

Избухването на митингите на Западния бряг акцентира от дълго време тлеещия палестински яд против президента на ПА Махмуд Абас, чиито сили от дълго време са изправени пред рецензии за съгласуване с Израел във връзка с сигурността на територията.


Хюсеин ал-Шейх, почитан палестински чиновник, сподели, че Абас ще се върне на Западния бряг „ неотложно “.

Абас също по този начин анулира планувана среща с президента на Съединените щати Джо Байдън, който трябваше да дойде в района в сряда в символ на поддръжка за Израел, откакто Хамас извърши опустошително нахлуване на 7 октомври, което умъртви минимум 1400 души, съгласно израелските управляващи.

След офанзивата на Хамас Израел удари обсадената Ивица Газа в безмилостна въздушна бомбардировка, която умъртви повече от 3000 палестинци, рани повече от 10 000 други и изравни с земята цели жилищни квартали.

Напрежението ескалира в окупирания Западен бряг, където израелските сили убиха десетки палестинци и арестуваха повече от 600 души.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че 61 души са били убити и 1250 ранени в окупирания Западен бряг от 7 октомври.


 

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР