Стотици предполагаеми членове на най-мощния италиански мафиотски синдикат ще бъдат

...
Стотици предполагаеми членове на най-мощния италиански мафиотски синдикат ще бъдат
Коментари Харесай

Най-мащабният процес срещу мафията от десетилетия започва в Италия

Стотици хипотетични членове на най-мощния италиански мафиотски профсъюз ще бъдат изправени пред съда в най-големия развой по рода си от десетилетия. Заподозрените - 355 гангстери и корупмпирани служители, са упрекнати след дълго следствие на калабрийската мафиотска организация Ндрангета.

Над 900 са очевидците, които се чака да дадат показания, обвиняванията се простират от ликвидиране и наркотрафик до изнудване и пране на пари.

Процесът стартира през днешния ден и се чака да трае над 2 години.

Той ще се състои в особено модифицирана постройка в Калабрия, в блиндирана зала от 3300 квадратни метра, особено основана за случая в необработен дълго време склад.

В Италия не е имало развой против мафията от сходен мащаб от 80-те години на предишния век.

В центъра му е семейството Манкузо, която е мощна част от Ндрангета. Основен обвинен е член на семейството, за който се допуска, че е поддържал връзки с политици, масони, обществената администрация и институциите.
Главният прокурор по делото Никола Гратери разяснява:

„ Преди десетилетие хората трепереха, когато се споменеше Коза Ностра или Ндрангета. Днес за тях стартира да се приказва свободно на дневна светлина.

Италианската мафия участва все по-силно в Централна, Източна и Северна Европа, където продават кокаин и перат пари, само че в тези страни правосъдната система е слаба и от горната страна на всичко за това нещо не се и допуска, а няма и политическа воля да се противодейства на прането на пари ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР