Стотици полицаи демонстрираха отново в редица градове във Франция, след

...
Стотици полицаи демонстрираха отново в редица градове във Франция, след
Коментари Харесай

Френски полицаи отново демонстрираха в редица градове

Стотици служители на реда демонстрираха още веднъж в редица градове във Франция, откакто държавното управление съобщи, че скоро ще забрани оспорвана техника за арест, съобщи Франс прес.

Съобщението за отвод от " задушаваща " техника за неутрализиране на хора при задържане, публикувано на 8 юни след един уикенд на митинги против полицейското принуждение, провокира яд измежду чиновниците на реда , отбелязва организацията.

Този метод на арест " ще продължи да се ползва ", до момента в който бъде възприета друга техника , съобщи в понеделник шефът на националната полиция Фредерик Во. Това обаче не уталожи недоволството на служителите на реда, които се усещат незаслужено упреквани в расизъм и принуждение в подтекста на гибелта на чернокожия Джордж Флойд в Съединени американски щати, умрял при арест.

След митинги от петък до понеделник в други парижки квартали близо 200 чиновници на реда се събраха през вчерашния ден пред националния стадион " Стад дьо Франс " и стояха в безмълвие, от време на време прекъсвано от сирени. Десетки патрулни коли с включени сигнални светлини бяха паркирани в региона.

Стефан Финанс от полицейския профсъюз " Алианс " съобщи, че митингите ще продължат, до момента в който президентът Еманюел Макрон не склони да одобри представители на силите на реда.
Междувременно стотина служители на реда, събрали се в парижкото предградие Бобини, уважиха с минута безмълвие " паметта на сътрудниците си, ранени и убити по време на работа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР