Враждуващи еритрейски групи се сблъскват в Израел, оставяйки десетки ранени в най-тежката конфронтация в скорошния спомен

...
Стотици поддръжници и противници на еритрейското правителство се сблъскаха помежду
Коментари Харесай

Стотици поддръжници и противници на еритрейското правителство се сблъскаха помежду си и с израелската полиция в Тел Aviv

От OHAD ZWIGENBERG и SAM McNEIL Associated Press 2 септември 2023 г., 6:56 Избори и няма свободни медии. Изходни визи са необходими на еритрейците, за да напуснат страната. Много млади хора са принудени да преминат военна служба без крайна дата, казват правозащитни организации и експерти на ООН.

В Израел те са изправени пред несигурно бъдеще, както държавата се опита да ги депортира. Но въпреки борбата за оставане, в често окаяни условия, мнозина казват, че се радват на някои свободи, които никога не биха имали у дома – като правото на протест.

Еритрейски търсещи убежище често са „преследвани и тормозени“ от еритрейското правителство и неговите поддръжници в Израел, каза Сигал Розен от базираната в Тел Авив правозащитна организация Гореща линия за бежанци и мигранти.

Събития като това, което се проведе в Тел Авив в събота, са противоречиви, защото набират пари за силно санкционираното правителство и се използват за натиск върху еритрейците далеч от дома, каза Елизабет Чирум , директор на базираната в Лондон Концерн за човешки права — Еритрея.

___

Макнийл съобщи от Йерусалим .

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР