Стотици незначителни генетични мутации започват да се образуват в клетките

...
Стотици незначителни генетични мутации започват да се образуват в клетките
Коментари Харесай

Гените започват да мутират веднага след началото на живота

Стотици незначителни генетични разновидности стартират да се образуват в клетките на ембриона скоро след зачеването, оповестиха учени.

Изследователи от университета Йеил и клиниката Мейо оповестяват, че доста от тези разновидности се появяват, когато се образуват полови кафези в ембриона. Това значи, че те могат да станат част от генома на ембриона и да бъдат предадени на идващото потомство.

„ Това открива по-голяма вероятност за човешкото развиване „, споделя откривателят Флора Вакарино, професор по неврология в Йейл. Това значи, че елементи от нашия геном не идва от родителите ни “.

Тези ранни генетични разновидности са сходни на разновидностите, откривани при рак, съгласно откривателите. Това допуска, че раковите болести могат да се появят като естествен непряк артикул на клетъчното разделяне.

Според екипа на Вакарино, това изобретение може да даде нов взор върху аргументите за разстройства на нервната система и заболявания, като шизофрения или аутизъм. Тези положения са най-вече резултат от генетични аномалии, само че не е открито да има един ген, завещан от родителите, който да ги предизвиква.

Изследването може също по този начин да помогне да се изясни за какво единият близнак може да има генетично разстройство, до момента в който другият е здрав или за какво някои от членовете на фамилията, които носят болестно-причинителна разновидност, не се разболяват, настояват откривателите.

Откритието на учените от Йеил и Мейо е оповестено в списание Science.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР