Стотици морски птици са открити мъртви по бреговете на френските

...
Стотици морски птици са открити мъртви по бреговете на френските
Коментари Харесай

Откриха над 500 мъртви птици по бреговете на френски плажове

Стотици морски птици са открити мъртви по крайбрежията на френските атлантически плажове, съобщи Си Ен Ен.

Природозащитници считат, че повода са извънредно мощните зимни стихии, които им пречат да се хранят.

Антоан Превел, доброволец от организацията Sea Shepherd France, споделя, че през зимата случаи като този са постоянно срещани, само че в никакъв случай в такива мащаби.

Вероятно е употребена отрова против вълци и чакали

„ Изменението на климата има индиректно въздействие, тъй като честотата и интензивността на бурите се усилва, а те са главната причина за всеобщите изхвърляния на морски птици “, споделя Жером Форт, академик от Националния център за научни проучвания на Франция.

Отравянето с микропластмаса и химическото замърсяване също могат да навредят на птиците, а рибите, с които се хранят, са все по-малко и са се преместили по-близо до брега, заради изменението на климата и несъразмерния лов на риба, прибавя Форт.

Вероятната причина е отрова

Кайрите са птици, гнездящи по крайбрежията на северните елементи на Атлантическия и Тихия океан. Те не могат да оцелеят без храна два или три дни, защото имат малко енергийни ресурси и би трябвало да се хранят съвсем непрекъснато.

„ При стихии, каквито следим в последно време, тези птици не се хранят задоволително и умират от безсилие “, сподели Форт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР