Стотици мигранти от Африка продължават да пристигат в Либия всеки

...
Стотици мигранти от Африка продължават да пристигат в Либия всеки
Коментари Харесай

ООН обвини Тунис в масово експулсиране на мигранти

Стотици мигранти от Африка не престават да идват в Либия всеки ден на фона на непоносими жеги. От началото на предишния месец, по данни на Организация на обединените нации и филантропични групи, тунизийските управляващи са почнали всеобщи експулсирания.

Мигранти стачкуваха, скандираха „ Животът на чернокожите има значение “, издигнаха и плакати с надписи “Без храна, без вода, без заслон “.
Бяхме задържани от тунизийското държавно управление и трансферирани на либийска територия. Сега сме изложени на най-лошия тип човешко страдалчество. Студ, бедност, горещина и дъжд. Страдаме тук от към четири седмици. Правителствата и районните и интернационалните организации би трябвало да намерят хуманно и незабавно решение за нас. Независимо дали идва от страна на тунизийското държавно управление или от която и да е интернационална или локална организация, е належащо решение.
Мубарак Адам Мохамед, мигрант от Судан

В граничната зона сред Либия и Тунис в оборудване на либийската гранична полиция, медиите получиха достъп до група мигранти, които споделиха, че са блокирани от към месец, и съвсем нямат вода и храна.
Тук сме от месец. За нас няма решение. Депортираха ни от Сфакс в пустинята. Сега сме тук без решение. Хората страдат, няма храна, няма вода. Тук има и бременни дами. Някои хора са заболели. Молим за решение. Няма такова. Всеки ден идват с оръжие за нас. Ние не се караме. Ние сме просто мигранти.
Ибрахим Бангуа, мигрант от Сиера Леоне

След конфликти, при които почина тунизийски жител при започване на юли, стотици африкански мигранти бяха експулсирани от Сфакс, централен източен Тунис.

От Human Rights Watch оповестяват, че тунизийската полиция е " изгонила " минимум 1200 африкански мигранти и ги е оставила на границата с Либия на изток и Алжир на запад.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР