Стотици жители на Петрич се събраха тази вечер на мирно

...
Стотици жители на Петрич се събраха тази вечер на мирно
Коментари Харесай

Протест и бдение в Петрич заради смъртта на Самуил

Стотици поданици на Петрич се събраха довечера на спокойно бдение в памет на пребития до гибел предприемач Самуил Кацарски. Те оставиха цветя и възпламениха свещи, изписвайки " Самуил " на мястото, където мъжът бе погубен.

44-годишният петричанин умря седмица, откакто на 23 май беше грубо пребит от двама млади мъже на улицата пред непрекъснато заведение в града. Според очевидци, побойниците - 24-годишният Павел Тасков и Кристиян Кожовски на 27 година били пияни и дрогирани, когато нападнали Самуил. Те го ритали, до момента в който изгубил схващане. По информация на " Труд ", един от мъжете го блъснал с бутилка и когато паднал, двамата скачали върху главата му. Раненият беше откаран в болница в Петрич, а по-късно превозен в клиника в София с черепно-мозъчна контузия, само че лекарите не съумяха да спасят живота му.

Пребитият до гибел Кацаров е притежател на оранжерия и на най-големия цветарски магазин " Орхидея " в града. Всички в Петрич го познавали и обичали.

" Това беше Самуил - работа, усмивка, хубост, възторг! И беше погубен! Убит от наркоманите, от нашето безмълвие и толерантност към това, което се случва в нашия град! Нека спрем да мълчим! ", приканиха в обществените мрежи поданици на града, които към този момент два дни след вестта за гибелта му провеждат бдения в памет на своя съгражданин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР