Стотици жители и гости на Пещера пренебрегнаха студеното време и

...
Стотици жители и гости на Пещера пренебрегнаха студеното време и
Коментари Харесай

В Пещера наградиха и четиримата, скочили за кръста

Стотици поданици и посетители на Пещера подцениха студеното време и извършиха региона към езерото в централния парк на града, с цел да бъдат част от Богоявленския обред по хвърлянето на кръста. Замръзналата вода бе авансово разрушена, с цел да има къде да скочат четиримата искащи - Константин Спасов, Васил Димов, Борис Иванов и Костадин Тахов. Дали поради студа или, с цел да покажат единство в празничния ден, както скочиха дружно, по този начин и дружно четиримата извадиха богоявленския кръст.

По традиция Йордановден в Пещера стартира със шествие, водено от всички пещерски свещеници и архиерейският наместник отец Любомир. В шествието се включиха кметът Николай Зайчев, националният представител Десислава Костадинова, управлението на общината, миряни. На езерото в централния парк свещениците отслужиха Божествена литургия за здраве и благочестие на миряните.

Дошлите край езерото бяха благословени от свещениците, които по-късно осветиха кабинета на градоначалника Николай Зайчев, както и цялата постройка на Общината, с цел да бъдат сполучливи и потребни делата на работещите в нея.

Смелчаците, скочили за кръста, също бяха посрещнати от кмета, който им връчи парична премия. Поощрение, те получиха и от народния представител Десислава Костадинова.

През последните години кръстът се хвърля постоянно в изкуственото езеро, а до неговите води биват позволени единствено тези, които авансово са декларирали предпочитание в съответния църковен храм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР