Стотици израелски заселници нахлуха в палестински град на окупирания Западен

...
Стотици израелски заселници нахлуха в палестински град на окупирания Западен
Коментари Харесай

Израелски заселници запалиха палестински домове и автомобили, един палестинец е убит

Стотици израелски заселници нахлуха в палестински град на окупирания Западен бряг в сряда, подпалвайки десетки коли и домове, с цел да отмъстят за гибелта на четирима израелци,, споделиха поданици. Палестинците споделиха, че един човек е бил погубен при избухналото принуждение, предава Асошиейтед Прес.

Атаката на заселниците пристигна, когато, а министър председателят Бенямин Нетаняху разгласи проекти за създаване на 1000 нови домове за заселници в отговор на смъртоносната пукотевица .

Тези ходове заплашваха да покачат в допълнение напрежението след два дни на смъртоносни борби на Западния бряг, които включваха и всеобщата пукотевица във вторник.

Палестинските поданици и правозащитните групи от дълго време се оплакват от неспособността или отхвърли на Израел да спре насилието на заселниците. По време на протеста в сряда жителите на Турмус Ая споделиха, че към 400 заселници са марширували по основния път на града, подпалвайки коли, домове и дървета.

Кметът Лафи Адиб сподели, че към 30 къщи и 60 коли са отчасти или изцяло изгорени .

" Атаките се ускориха през последния час даже след идването на армията ", сподели той. Най-малко осем палестинци бяха ранени по време на последвалите конфликти, които армията се опита да разпръсне посредством пукотевица с гумени патрони и сълзотворен газ.

Палестинските медицински чиновници споделиха, че един мъж на 27 години е бил погубен от военните, а други двама души са били ранени. Жителите споделиха, че убитият е татко на две дребни деца и работи като електротехник в локалната община.

Израел унищожава домовете на палестински нападатели като част от политика, която съгласно него има за цел да възпира другите, само че критиците споделят, че тактиката е равносилна на групово наказване.

" Хамас " не пое публично отговорност за офанзивата на бензиностанцията , само че разпознава двамата стрелци като свои членове.

След стрелбата във вторник израелски заселници нападнаха палестинска благосъстоятелност в прилежащите села, причинявайки огромни материални вреди. Най-малко петима палестинци бяха ранени при офанзиви на израелски заселници, заяви армейското радио на Израел.

Стрелбата във вторник последва огромна престрелка сред палестински екстремисти и израелски войски в северния бежански лагер Дженин ден по-рано. В сряда броят на жертвите на палестинците от нападението се усили до седем, откакто 15-годишен юноша умря от раните си, получени при престрелката, споделиха палестински здравни чиновници.
 Израел унищожи дома на палестинец, обвинен в атентат в Йерусалим
Израел унищожи дома на палестинец, обвинен в атентат в Йерусалим

Критиците на израелската войска настояват, че това е групово наказание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР