Стотици хора, включително някои пациенти, напуснаха главната болница в град

...
Стотици хора, включително някои пациенти, напуснаха главната болница в град
Коментари Харесай

Стотици напускат болницата al-Shifa в Газа, тъй като мнозина се страхуваха, че са убити в приюта на ООН

Стотици хора, в това число някои пациенти, напуснаха основната болница в град Газа в събота. Някои медицински чиновници споделиха, че им е казано да изоставен, само че Израел оспорва това.

Много бяха видяни да се разхождат по осеяните с отломки улици, до момента в който се чуваше пукотевица.

Отделно здравните чиновници на Хамас споделиха, че две детонации в Джабалия в Северна Газа са умъртвили дружно 80 души.

Израел сподели на BBC не можа да удостовери, че е блъснал учебно заведение, превърнато в подслон на Организация на обединените нации, само че проверява.

BBC Verify разполага с геолокализирани фрагменти до учебно заведение al-Fakhoura в Джабалия, които демонстрират доста хора - в това число дами и деца - с тежки пострадвания или лежащи неподвижно на пода в разнообразни елементи на постройката.

На фрагментите се виждат повече от 20 такива жертви и към половината от тях се виждат в една съответна стая на приземния етаж, която също демонстрира признаци на обилни вреди.

Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) Филип Лазарини сподели, че е видял „ ужасяващи изображения и фрагменти на десетки хора, убити и ранени " в едно от учебните заведения на неговата организация, " приютяващо хиляди разселени ".

" Тези офанзиви не могат да станат нещо всекидневно, те би трябвало да спрат ", сподели той.

Отделно, ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето съобщи, че повече от 30 души от едно и също семейство са били убити на друго място в Джабалия, в това, което също сподели, че е израелски удар.

Израелските отбранителни сили (IDF) нямаха неотложен коментар по отчета, само че споделиха, че уголемяват интервенциите си в Газа, в това число в Джабалия, с цел да бъдат ориентирани против Хамас.

Хамас Министерството на здравеопазването споделя, че броят на смъртните случаи в Газа е достигнал 12 300. Има опасения, че още над 2000 са затрупани под руините.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР