Стотици хора се събраха за оставката на израелския премиер Бенямин

...
Стотици хора се събраха за оставката на израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Масов протест пред дома на Нетаняху, той отказва да подаде оставка

Стотици хора се събраха за оставката на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по време на проява пред резиденцията му в Йерусалим, както оповестява The Times of Israel в неделя.

Полицията се сблъска с протестиращи по време на съботната вечерна проява и арестува трима души, написа вестникът. Те упрекнаха протестиращите в опит да нарушат сигурността към дома на премиера.

Протестиращите приканиха Нетаняху да утвърди договорка за замяна на заложниците, държани в линията Газа, обвинявайки го, че е виновен за неуспехите в подготовката и отговора на офанзивата от 7 октомври, осъществена от бойци на Хамас.

Протести против Нетаняху се организираха и в други градове. Премиерът до момента отхвърля да поеме отговорност за офанзивите.

В центъра на Тел Авив хиляди се събраха на неотдавна преименувания Площад на пленниците, с цел да изразят поддръжка за фамилиите на над 240-те заложници, хванати от Хамас.

Израел разгласи проектите си да унищожи Хамас, откакто неговите бойци започнаха брутална офанзива в израелските градове, граничещи с Газа, убивайки 1400 души, доста от които цивилни, и взеха други 249 заложници на 7 октомври.

Представители на родственици на заложниците неотдавна приканиха за замяна на пандизчии след среща с Нетаняху.

Вестникът заяви, че Нетаняху е бил подложен на напън от някои фамилии да обмисли предлагането на Хамас да освободи всички заложници в подмяна на това всички пандизчии да бъдат арестувани от Израел.

Администрацията на Нетаняху отхвърли предлагането като неоткровен трик и също по този начин се опълчи на апелите за филантропична пауза в боевете без приемане на заложници в подмяна, се споделя в известието.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР