Стотици хиляди участваха в един от най-големите в света гей

...
Стотици хиляди участваха в един от най-големите в света гей
Коментари Харесай

Стотици хиляди участваха в гей парад в Сао Пауло

Стотици хиляди участваха в един от най-големите в света гей прайд паради - в бразилския град Сао Пауло, първия от избирането на крайнодесния президент Жаир Болсонаро, прочут с хомофобските си изявления, съобщи Асошиейтед прес.

По основния бул. на града минаха деветнайсет платформи, на които пееха и танцуваха известни бразилски актьори, участниците носеха голямо знаме в цветовете на дъгата, а множеството въодушевено реагираше на речите на деятели на ЛГБТ общността, които призоваваха бразилците да се опълчват на консервативната политика, заляла Бразилия. Някои от участниците в парада носеха плакати с апели за оставка на Болсонаро.

Въпреки че прайдът в Саон Пауло е един от най-големите в света, а Рио де Жанейро е добре позната туристическа дестинация за гейовете, в Бразилия е доста високо равнището на принуждение против хомосексуалисти. Според активистката група Гей Баиа 141 души от ЛГБТ общността са били убити в хомофобски закононарушения или са се самоубили от сред януари и 15 май тази година, което значи приблизително по един на всеки 23 часа, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР