Стотици хиляди жители на южната и югозападната част на Япония

...
Стотици хиляди жители на южната и югозападната част на Япония
Коментари Харесай

Япония очаква тайфуна Хайшен

Стотици хиляди поданици на южната и югозападната част на Япония получиха заповеди или рекомендации за евакуация заради наближаващия супер ураган Хайшен. Националната метеорологична работа на страната издаде предизвестие, че тайфунът ще донесе рекордни превалявания за малко време, съобщи БГНЕС.
Метеоролозите предизвестяват за опцията от 600 мм превалявания дневно. Според организация Киодо над 200 000 поданици на префектурите Окинава, Кагошима, Кумамото и Нагасаки са получили рекомендации или заповеди за евакуация. В някои региони скоростта напразно доближава 50 m/s.
 Най-малко 11 потърпевши при земетресението в Япония Най-малко 11 потърпевши при земетресението в Япония
Най-малко 11 души са ранени при земетресението с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер, което раздрусало централна Япония, заяви организация К...
Поради приближаващия се ураган са анулирани над 550 вътрешни полета, свързващи южната и югозападната част на страната с останалата част от Япония. Железопътният оператор JR West от своя страна реши да спре придвижването на високоскоростни влакове в западната и югозападната част на страната от 7 септември, както и да понижи броя на полетите сред централните и западните елементи на Япония заради неприятното време.
Големи национални компании като Toyota, Honda и Mitsubishi Heavy Industries взеха решение да преустановят своите заводи и уреди в района поради тайфуна. Най-големият оператор на магазини, 7-Eleven, разгласи краткотрайно затваряне на 1650 магазина в префектури в южната и югозападната част на страната по време на тайфуна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР