Стотици хиляди хора във Франция се впуснаха да си запазват

...
Стотици хиляди хора във Франция се впуснаха да си запазват
Коментари Харесай

Стотици хиляди бързат да се ваксинират във Франция заради затягането на мерките |

Стотици хиляди хора във Франция се впуснаха да си резервират часове за имунизация против ковид, откакто президентът предизвести, че неимунизираните ще бъдат изправени пред ограничавания, целящи да забавят разпространяването на разновидността Делта.

Еманюел Макрон показа нови обширни ограничения за битка с повишението на броя на инфекциите и съобщи, че към този момент имунизацията няма да бъде наложителна, само че акцентира, че рестриктивните мерки ще се съсредоточат върху тези, които не са имунизирани.

Президентът съобщи, че здравните служащи би трябвало да се имунизират до 15 септември или ще има последици за тях.

Станислас Ниокс-Шато, който управлява един от най-големите уеб страници, употребявани за опазване на час за имунизация, описа пред Радио Монте Карло, че има рекорден брой гости след известието на президента.

" Записани са съвсем милион часове за имунизация, което значи, че са избавени хиляди животи ", съобщи здравният министър Оливие Веран пред телевизия BFM.

Макрон съобщи в понеделник, че здравният документ, нужен за посещаване на огромни събития, в този момент ще се употребява доста по-широко, в това число за влизане в заведения за хранене, кина и театри.

Сертификатът ще се изисква и за пътешестване с трен и аероплан на дълги дистанции от началото на август, което ще даде спомагателен тласък на хората да се ваксинират с идването на летния отпускарски сезон. 

Забавянето на темпът на имунизация и внезапното повишаване на новите случаи поради разпространяването на мощно заразния, преобладаващ сега вид Делта, принудиха държавното управление да премисли тактиката си.

След спада от повече от 42 000 болни дневно в средата на април на по-малко от 2000 болни дневно в края на юни, междинният брой на новите случаи във Франция още веднъж се покачва, като в този момент е близо 4000 дневно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР