Стотици хиляди хора в Япония бяха призовани да евакуират домовете

...
Стотици хиляди хора в Япония бяха призовани да евакуират домовете
Коментари Харесай

Стотици хиляди евакуирани в Япония заради приближаването на тайфуна Нанмадол

Стотици хиляди хора в Япония бяха призовани да изтеглят домовете си на фона на предизвестия за " невиждани " опасности от приближаваща стихия, заяви Би Би Си.

Тайфунът Нанмадол се чака да доближи остров Кюшу в неделя.

Ветровете могат да доближат 270 км/ч, а в някои региони могат да паднат 500 мм превалявания единствено за 24 часа.

За Кюшу е в действие " специфична паника " с предизвестия за свлачища и наводнения.Влаковете и полетите са анулирани.

Кюшу е най-южният от четирите острова, които съставляват главната част на Япония и има население от над 13 милиона души.

Това е първото особено предизвестие, издадено в миналото отвън префектура Окинава, която се състои от по-малките, отдалечени острови в Източнокитайско море,съобщаваJapan Times.

След като тайфунът доближи сушата, се чака да се обърне на североизток и да се придвижи нагоре през централна Япония към Токио.

Освен това се чака да резервира огромна част от силата си даже откакто доближи сушата.

Служител от японската метеорологична организация сподели пред кореспонденти в събота: „ Има опасности от невиждани стихии, високи талази, бурни талази и рекордни превалявания “.

Нанмадол, добави служителят, има капацитета да бъде по-лош както от тайфуна Джеби през 2018 година, който остави 14 мъртви, по този начин и от тайфуна Хагибис, който аргументи широкомащабни спирания на тока през 2019 година

Агенцията също предизвести, че някои домове, изключително в южната част на Кюшу, ще бъдат изложени на риск от сриване, и прикани жителите да потърсят леговище в здрави здания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР