Стотици хиляди аржентинци излязоха по улиците и площадите на столицата

...
Стотици хиляди аржентинци излязоха по улиците и площадите на столицата
Коментари Харесай

Аржентина не спи! Стотици хиляди празнуват

Стотици хиляди аржентинци излязоха по улиците и площадите на столицата Буенос Айрес и дадоха начало на празненството за спечелването на международната купа в Катар, заяви организация Ройтерс.

" Не мога да допускам! Беше мъчно, само че го направихме с помощта на Меси ", съобщи 13-годишният Сантиаго, който празнуваше със фамилията си пред къща в Буенос Айрес, която в миналото е принадлежала на Диего Марадона.

Носейки флагове, шапки и фланелки в синьо и бяло, почитателите на футбола заляха центъра на Буенос Айрес секунди след крайния съдийски сигнал. Това в действителност бе гледката в цяла Аржентина, която получава опция за целодневно празненство.

" Този мач бе необикновен и в огромни интервали непосилен. Тези момчета накараха хората да се влюбят в националния тим за първи път от десетилетия насам ", съобщи 46-годишният Диего Арбугейли, представен от Ройтерс.

Южноамериканският тим, който загуби финала против Германия през 2014, не бе печелил международната купа от 1986 насам. Подкрепата към националите изпъква още повече на фона на инфлацията и икономическата рецесия, която тласка близо 40% от аржентинците към беднотия.

" Крайно време за голяма наслада след толкоз доста страдалчество. Хармонията в този тим, воден от най-хубавия футболист в света (Лионел Меси), ни изведе до подобаващ триумф. Напред, Аржентина! ", съобщи 46-годишният юрист Николас Пири.

Лионел Меси завоюва " Златната топка " за най-хубав футболист на Световното състезание по футбол, откакто изведе Аржентина с капитанската лента до трета купа в историята. Той вкара два гола на финала против Франция, а по-късно се разписа и при дузпите

Мбапе е притежател на " Златната обувка " за най-резултатен футболист в Катар 2022. Френският национал стартира финала при тъждество с Меси с по пет попадения, само че означи хеттрик и по този начин приключи шампионата със общ брой от осем. Мбапе вкара други четири гола преди в Русия, когато " обувката " приключи в ръцете на англичанина Хари Кейн.

Емилиано Мартинес пък получи " Златната ръкавица " за най-хубав вратар на международното състезание. Той позволи осем попадения в седем мача и бе в основата на успехите против Нидерландия и Франция при осъществявания на дузпи.

ФИФА разгласи за най-хубав млад футболист на шампионата в Катар аржентинеца Енцо Фернандес. 21-годишният футболист на Бенфика игра в седем мача на шампионата и бе титуляр в пет от тях, в това число от началото до края на финала с Франция. Той вкара един гол на Мексико.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР