Стотици граждани се покланят пред гроба на духовния баща на

...
Стотици граждани се покланят пред гроба на духовния баща на
Коментари Харесай

Опашки от граждани пред гроба на патриарх Неофит

Стотици жители се покланят пред гроба на духовния татко на българската нация патриарх Неофит, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От ранни зори опашка от искащи се е извила пред столичния храм „ Света Неделя “. Българите отдават респект на своя нравствен овчар, който ни напусна на 13 март след дълготрайно боледуване.

Патриарх Неофит беше изпратен в последния си път от българското общество в съботния ден. Заупокойна Света литургия и опело бяха осъществени в патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски “. В тях взеха присъединяване представители на Светия Синод на БПЦ, а също по този начин вселенският патриарх Вартоломей и представителите на поместните православни църкви.

След това с литийно шествие тленните остатъци на нашия нравствен татко бяха пренесени от „ Свети Александър Невски “ в „ Света Неделя “ благодарение на същия лафет, с който през август 1943 година са пренесени тленните остатъци на цар Борис Трети Обединител. Общественото мнение дефинира патриарх Неофит като Обединител.

Гробът на патриарх Неофит се намира в непосредствена непосредственост до този на различен огромен нравствен лидер на българите – Екзарх Йосиф I. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР