Стотици деца се включиха в първия ден от първия варненски

...
Стотици деца се включиха в първия ден от първия варненски
Коментари Харесай

Фестивал на науката във Варна събра стотици деца

Стотици деца се включиха в първия ден от първия варненски Фестивал на науката, проведен от фондация „ Красива просвета " с поддръжката на общината и под патронажа на МОН. До неделя в залите на Фестивалния и конгресен център и навън български и задгранични учени ще вземат участие в 60 събития и ще показват по любопитен метод на подрастващите разнообразни опити и демонстрации, заяви " Труд бг ".

Децата ще могат да създадат личен стъпкомер, да играят боулинг с роботи, да следят по какъв начин се прави десерт „ Вулкан " със изсъхнал лед и течен азот, да научат по какъв начин да се пазят против черните изкуства, какво общо има сред препаратите за разчистване и галактическите кораби, да основат авторска игра и да вземат участие в опити в лабораториите по физика и химия.

Фестивалът бе открит от кмета Иван Портних. " Поздравявам уредниците за ентусиазма, с който показват по атрактивен метод великите учени и открития! Вярвам, че това ще въодушеви красивите мозъци на децата на Варна, тъй като съм сигурен, че през днешния ден в залите има доста дребни мечтатели и огромни бъдещи откриватели! ", съобщи Портних.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР