Стотици чаши за еднократна употреба се използват всеки ден от

...
Стотици чаши за еднократна употреба се използват всеки ден от
Коментари Харесай

В Дания специални машини правят отново годни чаши за еднократна употреба

Стотици чаши за еднократна приложимост се употребяват всеки ден от заведенията за питиета за у дома. В Орхус - вторият по величина град в Дания, се тества нов метод за събиране на боклуци. Това се прави за да се реши казусът със съдовете за еднократна приложимост, които се натрупват по улиците на града.

За по-малко от 70 цента потребителите могат да си купят чаша за у дома, сумата за която ще им бъде възобновена, когато я предадат назад на една от 25-те машини, разпръснати из целия град.

 

 
Всички ние желаеме да намалим количеството отпадък, което се намира в близост и изключително в кафенетата. Ние знаем, че сме виновни за мръсотията и вървейки по улицата, се надявам, че това все някой ден ще се промени.
Джо Хугард, общоприет управител, " Ла Кабра "

Веднъж събрани, чашите се измиват и употребяват наново. Ако бъде сполучлива, програмата може да бъде разширена и до това да включва чинии за еднократна приложимост, кутии за пица и други съдове. Основателите споделят, че се надяват, в бъдеще проектът да увеличи мащаба си многократно.

 
Трябва да работим по-усърдно, за да има по-голям резултат. Повторната приложимост е по-скъпа от еднократната. С тази наша инициатива ние един тип симулираме бъдеще, в което имаме законодателство, което оказва помощ на програмата за повторна приложимост фактически да процъфтява.
Симон Росау, Ръководител план, Община Орхус:

За момента присъединяване в самодейността е непринудено. То обаче се базира на система за връщане на депозитите за кенове и бутилки, която се ползва в цялата страна от 2002 г.насам.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР